Kuulumisia

Aloitin eilen uuden, pari kuukautta kestävän työpestin. Yritän selvittää kyselyaineiston perusteella, miksi työntekijät käyttävät sairaspoissaoloja. Tarkoituksena on sitten käyttää tietoa niin kapitalistin kukkaron kuin työntekijän terveydenkin hyväksi. Teen työtä melko lailla itsenäisesti, mikä tulee olemaan varmasti mielenkiintoinen kokemus.

Yliopiston pestini loppui kuun lopussa, ja ehdin siinä välissä loma(matka)illa. Kävin Kuopiossa, Kalajoella ja Kuhmossa. Oli virkistävää olla erossa netistä, blogeistakin, ja lueskella rauhassa. Kirjoittelen myöhemmin siitä, mitä olen lueskellut, nyt pitää jo joutua kotiin.

Steven Pinkerin How the Mind Works. Hyvä tiedekirjoittaja pitää lukijan pinnalla syvissäkin vesissä. Opin myös, miksi simpanssien kivekset ovat neljä kertaa gorillojen kiveksiä suuremmat, vaikka gorillat ovat kokonaisuudessaan neljä kertaa suurempia kuin simpanssit.

Olavi Ala-Nissilän Ulos finanssikriisistä. Tämä tarttui käteeni Kuhmon kirjastossa, jossa oli yllättävän hyvä valikoima (tai ainakin hyviä nostoja). Hyvin konventionaalinen teksti, jossa mielestäni keskityttiin liikaa lukijan viihdyttämiseen analyysin kustannuksella. On muuten jotenkin hauskaa, että mies tervehtii lukijaa kotisivuillaan ("Hei, olen Olavi Ala-Nissilä.").

Marko Hamilon Luonnollisesti hullu. Oli jännää lukea tämä Pinkerin jälkeen, koska aihepiirithän ovat melko samanlaiset (mieli ja evoluutio). Kirja oli varsin hyvä. Ehkä olen liian vakuuttunut jo, mutta en nähnyt siinä juurikaan mitään poleemista. Lisäksi ihailen sitä, miten Hamilo osaa kirjoittaa tuollaisen teoksen sortumatta ylilyönteihin ja pitämällä jatkuvasti jalkansa syvällä tieteellisessä kirjallisuudessa. En kylläkään ihmettelisi, jos sellainen näkyisi negatiivisesti kirjan suosiossa.

Varmaankin unohdin jotain. Katsoin myös uuden Star Trekin ja aloitin West Wingin ykköskauden. Mainiota.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentti

Blogiarkisto