Demarien kannattajat tyytyväisinä

Evan EU:hun keskittyvä arvo- ja asennetutkimus on mielenkiintoista ja luettavaa luettavaa. Julkaisun lopussa kirjoitetaan

Aiempien EVA-aineistojen tapaan nyt kerätty aineisto luovutetaan Yhteiskuntatieteelliseen tietoarkistoon (FSD, Tampereen yliopisto). Tietoarkisto luovuttaa aineistoja edelleen tieteelliseen tutkimus- ja opetuskäyttöön. FSD:n käyttötilastojen perusteella EVAn aineistot ovat kuuluneet jo pitkään arkiston kysytyimpiin aineistoihin. Niitä on hyödynnetty ja hyödynnetään parhaillaan lukuisissa akateemisissa tutkimushankkeissa eri korkeakouluissa Suomessa ja ulkomailla.

Itsekin muistan jollain tilastotieteen kurssilla tehneeni jonkin vuoden aineistosta harjoitustyön. Kannattaa vilkaista aiempienkin vuosien raportteja, niissä on eri kysymyksiä. Hauskaa, kevyttä luettavaa. Voi vetää suuria johtopäätöksiä palkkien väreistä ja ko'oista. Laittakaa toki kommenttia, jos olette vilkuilleet ja vaikutuitte jostain.

Itse yllätyin eniten demareiden kannattajien EU- ja euromyönteisyydestä ja sen muutoksesta. SDP:n kannattajat suhtautuvat melko positiivisesti EU:hun (esim. sivut 15, 22), heidän suhtautumisensa EU:hun on vuodessa muuttunut hurjasti myönteisemmäksi (sivu 13, myönteiset 45 %->76 %, kielteiset 21 %->5 %), he ovat kaikista tyytyväisimpiä hallituksen EU-politiikkaan (sivu 51) ja ovat RKP:n kannattajien jälkeen tyytyväisimpiä Suomen euromaiden tukemispolitiikkaan (sivu 39). He myös toivovat kaikista vähiten euromaista heikoimpien jättävän rahaliiton (sivu 61).

Lisäksi noin prosentti suomalaisista on täysin eri mieltä väitteen "Euromaat ovat ajautuneet umpikujaan, josta ulospääsy käy kalliiksi". Voih.

1 kommenttia:

Jaakko Stenhäll kirjoitti...

Yksi ristiriita nousee ylitse muiden: EU:n ongelma on päätöksentekokyvyn puute, ja samalla Suomen pitäisi ajaa tiukemmin omaa etuaan.

Lähetä kommentti

Kommentti

Blogiarkisto