Mitä en huomannut hallitusohjelmassa

Kirjoitin edellisessä postauksessa hallitusohjelmasta ja sen saavuttamattomiin karanneista tavoitteista. Kirjoitin lopussa, että olisi hyvä että hallitusohjelmassa kerrottaisiin tavoitteiden tärkeysjärjestys siltä varalta, että kaikkia tavoitteita ei voida saavuttaa. Tarkemmin lukien siellä kuitenkin selvästi implikoidaan toisten tavoitteiden, kuten julkisen talouden tasapainon kaksoistavoitteen, olevan tärkeämpiä kuin toiset, kuten työllisyyteen liittyvät. En ainakaan tiedä muita tavoitteita kuin julkisen tasapainon kaksoistavoite joihin liitetään eksplisiittinen toimintaklausuuli:

Hallitus sitoutuu toteuttamaan uusia lisäsopeutustoimia, mikäli valtion velan bruttokansantuoteosuus ei näytä kääntyvän laskuun ja valtion talouden alijäämä näyttää asettuvan yli 1 prosenttiin bruttokansantuotteesta.


Nokkimisjärjestys tulee selväksi viimeistään siinä vaiheessa, kun työllisyystavoitetta kutsutaan (s.10) "kunnianhimoiseksi". Ainakin oman kokemukseni "kunnianhimoinen" on tällaisissa teksteissä kiertoilmaus "epärealistiselle".

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentti

Blogiarkisto