Vanhat ja vallankumoukselliset

Kokeilen vähän isompaa fonttia, kun tekstejä on ollut vaikea lukea RSS-feedillä.

Englannin keskuspankin johtaja väläyttää radikaaleja muutoksia rahoitukseen, mm. seuraavaa:

Eliminating fractional reserve banking explicitly recognises that the pretence that risk-free deposits can be supported by risky assets is alchemy. If there is a need for genuinely safe deposits the only way they can be provided, while ensuring costs and benefits are fully aligned, is to insist such deposits do not co-exist with risky assets.


Fractional reserve bankingille ei ilmeisesti ole mitään helppoa ja vakiintunutta suomennosta. Sananmukaisesti se on jotakuinkin "osittaisen kassavarantovelvoitteen pankkijärjestelmä". Se on kuitenkin se vipu, jolla yksityiset pankit osallistuvat rahanluontiprosessiin.

Maailmanpankin pääjohtaja taasen väläyttää kultakantaa:

The system should also consider employing gold as an international reference point of market expectations about inflation, deflation and future currency values. Although textbooks may view gold as the old money, markets are using gold as an alternative monetary asset today.


Pitää miettiä näitä juttuja enemmän, ennen kuin uskallan aktiivisesti sanoa kauheasti mielipiteitä tai näkemyksiä. Olen joskus aiemmin dumannut tällaisia asioita esittäneitä ihan vain siksi, että niitä esittäneet tyypit ovat olleet junttimaisia kiihkoilijoita. Junttimaista kiihkoilua nyt voi aina dumata, mutta ei pitäisi jumittua siihen ensireaktioon, että he ovat väärässä kaikesta.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kommentti

Blogiarkisto